CEYLIN ALVARADO Nederlands kampioen veldrijden in het Brabantse Rucphen

Afgelopen zondag werd in het Brabantse Rucphen de thuisbasis van ex veldrijder Camiel Van den Bergh het Nederlands kampioenschap veldrijden betwist . Onder massale belangstelling de grootste van de afgelopen vier jaar mochten we prachtige wedstrijden aanschouwen. Bij de dames kregen we een voorproefje van het komend WK met alle tenoren aan de start . En het was vooral uitkijken naar de seizoensrevelatie Ceylin Alvarado hoe ze er het er van af zou brengen bij de elite dames tijdens haar eerste kampioenschap in deze categorie .

Foto's Copyright Rudi Maenhout

Aangezien ze nog belofte is kon ze ook haar titel bij de beloften proberen te verlengen . Maar de altijd stralende Rotterdamse Alvarado ging na een tot nog toe super veldrit seizoen waarin ze alle klassementen aanvoert en ook nummer 1 staat op de wereldranglijst van start bij de elite dames . De grootste tegenstand werd verwacht van uittredend kampioene Lucinda Brand , Annemarie Worst , Europees kampioen Yara Kastelijn en Marianne Vos . Van bij de start legde Ceylin Alvarado er duchtig de pees op en al snel reden de vijf tenoren van het damesveldrijden van de rest weg . Worst , Kastelijn , Brand , alvarado en Vos liepen al snel een minuut uit op d rest van het deelnemersveld . Nadat Brand , Worst en Kastelijn al een bommetje hadden gegooid schakelde Alvarado nog een versnelling hoger net voor half koers en iedereen moest passen . Ze had snel een zestal seconden voorsprong en vergrootte die stelsematig naar 15 seconden waarna ze de wedstrijd controlerend zegevierend kon beêindigen .

Meteen goed voor haar eerste titel bij de elite dames bij haar eerste deelname. Ze werd er zowaar emotioneel van toen ze in de armen van haar mama viel . De 21 jarige Ceylin Alvarado maakte haar favorietenrol waar en kon stilletjesaan volop beginnen genieten van haar nationale titel. Op een twaalftal seconden werd Annemarie Worst tweede en Lucinda Brand vervolledigde het podia enkele seconden later . Yara Kastelijn werd vierde en Marianne Vos moest zich tevreden stellen met de vijfde plaats. Achteraf konden we de dolgelukkige Ceylin Alvarado nog even gezellig spreken en ze was aan het twijfelen of ze het wk bij de beloften of bij de elite zou betwisten. Momenteel is de renster van Alpecin-Fenix op stage om vervolgens te hervatten in de Wereldbeker van Nommay en Hoogerheide.

Tevens beloofde ze ondergetekende om na het WK in het Zwitserse Dübendorf even tijd te maken voor een exclusief interview voor ons weekblad Vrij Maldegem en hopelijk in de wereldtrui zei Ceylin . Het interview was gepland na het NK veldrijden maar ondergetekende heeft dit zelf geannuleerd in samenspraak met Ceylin Alvarado even voor de start van het Nederlands kampioenschap dit uit voorzorg door het frisse weer de dag van het kampioenschap. Hopelijk krijgt ze ook nog een contract om aan de start te staan van de parkcross te Maldegem . De organisatoren gaan zeker waar voor hun geld krijgen aangezien ze altijd met de mentaliteit aan de start staan om voor de zege te strijden zoals haar ploegmakker Mathieu Van der Poel ook steeds doet.