Geschreven door ERM op . Geplaatst in Showbizz.

Premiere voorstelling van Weekend Cowboys was top

Donderdagavond 14 juli gingen we vol nieuwsgierigheid richting Antwerpen meer bepaald naar Theater Elckerlyc waar de Première van Weekend Cowboys doorging. Het scenario werd geschreven door Brik Van Dyck en duivel doet het al Sven De Ridder die ook de regie voor zich nam. Beiden zitten ook in de topcast welk verder ook nog Ianthe Tavernier , Linda De Ridder , Luc Verhoeven , Louis Thyssen en Herman Verbruggen bevat . Film en komedie hebben altijd centraal gestaan in het leven van Sven De Ridder en dit kan je ook merken als ie op de planken staat voor een komedie.

 Foto's copyright ERM

De passie stroomt er vanaf als je ziet hoe hij er zijn tanden inzet . Volle beroepsliefde zoals je nog weinig ziet bij de generatie na oa Luc Philips , Carry Goossens , Ivo Pauwels en vele anderen. Weekend Cowboys speelt zich af in de Kempen namelijk in de Kalmthoutse bossen waar het legendarische western dorp den Alamo ligt . Sheriff John Wijn (Luc Verhoeven) zwaait er streng de scepter maar de mot begint erin te komen waardoor er niet zoveel leden meer langskomen.

En hij komt er ieder weekend enkel nog samen met saloonbazin Miss Lizzy (Linda De Ridder), medicijnman Bezige Bizon (Herman Verbruggen), pelsjager Chris Crocket (Brik Van Dyck) en countryzangeres Tammy Sue (Ianthe Tavernier). Ook al wil de sheriff geen nieuwe leden toch gaat ie overstag om het liefje van Tammy Sue toe te laten. De jonge enthousiaste Jimmy The Kid geeft de dorpelingen terug hoop en het westerndorp Den Alamo draait goed tot de verguisde Buffalo Ron (Sven De Ridder), een revolverheld met een slecht karakter te voorschijn komt en meteen staat gans het dorp op stelten .

Hetgeen wel eens het einde van Den Alamo zou kunnen betekenen eens Buffalo Ron iedereen rond zijn vinger draait. Wil je vernemen hoe het afloopt dan moet je zeker een ticket boeken . Zowel een leek als een vaste komedie of theaterliefhebber zal het smullen door het enthousiasme welk er afloopt door de cast . Weekend Cowboys nog tot 21 augustus in Theater Elckerlyc Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.

TICKETS : https://www.svenderiddercompany.be/voorstellingen/weekend-cowboys/