Mario Lammens verlengt zijn driekleur te Ingooigem bij LRC bond

Written by ERM. Posted in Sport

Maldegemnaar Mario Lammens behaalde afgelopen zondag te Ingooigem zijn twaalfde Nationale titel binnen en zijn 536 overwinning uit zijn lopende carriëre. Rond de middag vertrokken we richting Ingooigem om er de titelwedstrijd bij de LRC bond bij te wonen van Mario Lammens een jeugdvriend van onze huisfotograaf. Bij de verkenning van het parcour ontdekten we al direct dat het een zware dobber zou worden voor velen met heel wat loopstroken. Een echte ouderwetse cyclocross. Verschillende renners waren aan het klagen dat het parcour te zwaar was maar naar onze mening mag er wel eens zo'n ouderwetse cross tussen zitten.

Foto's  ERM

Een parcour dat zeker in het voordeel sprak van Mario Lammens die altijd goed uit de voeten kon als het op lopen aankwam. Omstreeks 14u gingen ze van start en Logier nam een razendsnelle start waardoor Lammens op achtervolgen aangewezen werd. Zoals gewoonlijk een rustige start en vanuit vierde positie langzamerhand de tegenstanders oprapen en achterlaten.

Foto copyright ERM

Nog voor half koers nam Lammens de maat van Logier en kon rustig zijn voorsprong uitbouwen om na bijna veertig minuten wedstrijd zegevierend de aankomst te bereiken na een sterke wedstrijd ondanks een mindere dag. Dankzij het loopwerk kon Lammens de titel nog vrij vlot binnen halen . Op een goed bereidbaar parcour had het bloed zweet en tranen gekost om het doel te bereiken maar de weersomstandigheden hadden er anders over beslist.

Foto copyright ERM

Met Lammens hadden we alvast een verdiende nationale kampioen. Ook ex prof Franky van Haesebroucke reed een voortreffelijke wedstrijd en eindigde negende waarmee hij ook zijn doel bereikt had namelijk een top tien plaats. Na de wedstrijd ging ie dan ook even op de foto met kampioen Lammens waarmee ie vroeger nog vele duels heeft mee uitgevochten in het veld.