Meetjeslandse wielerkampioenen zorgen voor prachtige wieleravond in CC De Meet te Sint-Laureins

Written by ERM. Posted in Special Events

Vrijdagavond 24 maart bezorgde wielerfanaat Mark Van Hamme voor het talrijk opgekomen publiek een prachtige wieleravond met enkele Meetjeslandse vedetten van weleer . Ook wij waren van de partij om deze avond mee te maken met de zes aanwezige wielerkampioenen.

Foto copyright Rudi Maenhout

Na het openingswoord van schepen Robert Soberon nam speaker Mark Van Hamme de touwtjes in handen met enkele leuke weetjes en liet hij ook de wielerkampioenen aan het woord tijdens een interview.

Ex drievoudig wereldkampioen achter zware motoren Romain De Loof mocht het debat openen en Romain kennende het zijn altijd leuke anekdotes waar je een ganse avond zou kunnen naar luisteren maar daar was er helaas geen tijd voor.

Vervolgens mocht Rudy Matthijs zijn zegje doen en hierbij mogen we wel vermelden dat ie redelijk bescheiden was. Was een grote in wording na zijn sterke tour in 1985 met drie tourzeges waaronder de Champs Elysées maar een blessure heeft er anders over beslist.

Net voor de korte pauze kregen we Danny Lippens aan het woord. Wellicht de grootste kampioen in het Meetjesland na de generatie van Roger De Vlaeminck en Frank Hoste. Een bescheiden ex renner die mits betere begeleiding tot een wereldtopper kon zijn uitgegroeid.

Het laatste drieluik werd ingezet door Frank Hoste groene trui winnaar in 1984 en verder ook oa Gent-Wevelgem , Dwars door Belgie , Belgisch kampioen in 1982. Hij wist ons heel wat bij te brengen als regulateur tijdens de wielerwedstrijden.

De man uit de straat van het CC De Meet Frederik Willems die ook een mooie carriêre achter de rug heeft met oa winst in de Drie Daagse van De Panne en de Ster van Bességes mocht ook zijn zegje doen over het hedendaagse wielrennen. Momenteel is ie ploegleider bij Lotto-Soudal de ploeg waar hij zijn laatste wedstrijden voor reed na vier mooie jaren bij Liguigas waar hij een gewaardeerd ploegmakker was van Vincenzo Nibali en huidig wereldkampioen Peter Sagan.

Als afsluiter kregen we niemand minder dan Mister Parijs-Roubaix Roger De Vlaeminck welk de rijkst gevulde trofeeënkast van de Meetjeslandse ex profrenners heeft. Teveel om op te noemen maar met hem aan het woord heb je steeds animo in de zaal. Recht door zee ook al horen dit niet veel mensen graag maar toch iets waarvoor we hem bewonderen.

Ook al is ie wat rustiger geworden met de jaren toch nog steeds een genot om naar te luisteren. Zelfs Mark Van Hamme de grootste wielerkenner van het Meetjesland en daarbuiten moest soms eens passen op de antwoorden van Roger.

Alle foto's copyright Rudi Maenhout

Het goedgevulde CC De Meet te Sint – Laureins mocht alvast een leuke avond meemaken en iedereen ging na een leuke avond tevreden huiswaarts.