Cameron Vandenbroucke en Laura De Smaele sieren de cover van de 11de ERM kalender tvv het kinderkankerfonds UZ Gent

Written by ERM. Posted in Special Events

Zaterdag 16 september werd in de late namiddag de 11 de ERM kalender tvv het kinderkankerfonds UZ Gent voorgesteld aan de genodigden , sponsors en pers in het CC De Meet te Sint Laureins. Dit in aanwezigheid van verschillende modellen welk uit de Vlaamse Proviencies kwamen. De presentatie was in handen van Karolien Blomme welk alles in goede banen leidde . Voor de Eeklose fotograaf Rudi Maenhout welk te Lovendegem en Evergem tewerkgesteld is bij Bpost was het terug een huzarenstukje om een schitterende kleuren kalender in A 4 formaat samen te stellen. Na de speciale editie van vorig jaar ter gelegenheid van de tiende editie met mama’s die een kindje verloren werd er dit jaar terug gekozen voor een kalender in Phax Swimwear . Op de ERM kalender 2018-2019 sieren maar liefst 21 dames waaronder het topmodel Denise Spiteri uit Malta welk speciaal over gekomen was om aan deze kalendershoot deel te nemen . Dit dankzij European Top Models director Peter De Meulenaere welk al een aantal jaren een vriendschapsband heeft met Rudi.

Foto's copyright Danny De Cock

De shoot vond plaats in de Limburgse Sahara en het werd een fijne eerste samenwerking tussen Denise en Rudi met een prachtig resultaat welk je kan bewonderen op de ERM kalender. Voor de covers werd geopteerd voor Cameron Vandenbroucke en Laura De Smaele twee talentvolle jonge dames welk Rudi twee jaar terug en dit jaar ontmoette. Cameron stond twee jaar terug al eens op de kalender met dames die een link hebben met een topsporter en het resultaat en samenwerking was toen zo uitstekend dat Cameron opnieuw gevraagd werd om de cover te doen. De Belgische topatlete bij de jeugd momenteel herstellende van een ongeval was vereerd om terug aan dit project te mogen meewerken. Het werd een gezellige shoot in Ploegsteert met een prachtig resultaat. De make up werd verzorgd door de Meetjeslandse Ina Buysse. Met Cameron komen er zeker nog samenwerkingen aldus Rudi. Het is een sympathieke jonge dame en zeer fotogeniek.

Laura De Smaele is een jonge dame uit Zottegem welk dit jaar eerste ere dame werd bij Miss Wellness Beauty Belgium en daar opgemerkt werd door de postbode uit Eeklo. Tijdens en na de miss verkiezing werd er een goede vriendschapsband gesmeed alsook met de ouders hetgeen alleen maar te goede kwam tijdens hun eerste samenwerking tijdens de kalendershoot. Met Laura heb ik alvast een toppertje ontdekt eentje waarmee ik de komende jaren nog verschillende malen zal mee samenwerken . Ze is een heel sympathieke jonge dame die ook nog eens fotogeniek is en daarboven ook nog heel dankbaar net als Cameron trouwens . Beiden houden de voetjes op de grond hetgeen Rudi enorm waardeert bij deze twee covergirls. Met Laura werd er geshoot in de Hechtelse duinen en de make up en hairstyling werd verzorgd door Melinda Moons van Babyhouse Hasselt.

                   

Tevens staan er ook twee bekende gezichten op deze prachtige kalender namelijk triatlete Sofie Goos en actrice –zangeres Anneke van Hooff. Met Sofie gaat het momenteel uitstekend in de triatlon na haar messteek vorig jaar aan park spoor noord in Antwerpen. Ze heeft na haar herstel ondertussen al een paar overwinningen behaald. Sedert hun samenwerking twee jaar geleden is ook hier een vriendschapsband ontstaan. Met Anneke van Hooff welk al eens de cover deed op de ERM kalender en reeds voor de vierde maal meewerkt aan dit project hangt er al een hele historie tussen beiden. Een vriendschap van 20 jaar welk volgend jaar zal verzilverd worden met een kalender op hun 20 jarige vriendschap. Het is altijd gezellig samenwerken met Anneke besluit Rudi . Het is zo’n lieve dame en op die twintig jaar dat ik haar ken is ze nog geen haar veranderd . Nog steeds de spontane sympathieke dame die ik in het begin van haar carrière ontmoette . En dit waardeer ik enorm aan haar. Anneke kan ik alvast mijn beste vriendin noemen uit het showbizzwereldje. Ook met de andere modellen welk op de kalender staan had ik een zeer fijne samenwerking de meeste kwamen uit de Miss Wellness Beauty verkiezing . En dan vindt ik het een beetje respectloos naar de dames toe dat de organisator niet aanwezig is tijdens de voorstelling en een voetbalwedstrijd als verontschuldiging voor zijn afwezigheid gebruikt dit terwijl er toch 13 dames van zijn verkiezing op de kalender staan. Maar dit heeft alvast de gezellige avond niet verpest. Wellicht had dit te maken dat de winnares van de verkiezing niet gevraagd was om model te zijn.

Ik had alvast met Sofie Smedts , July Nijs , Jolien Buelens , Shadon Schoonderwaldt , Stephanie Voeten , Shanice Kwick , Kunza Syed , Kennie Berckmans , Emily Vandevenne , Whitley Van Hoyweghen , Eveline Cours , Laura De Smaele en Wendy Pauwels schitterende dames om mee samen te werken. Dertien beauty’s met een hart van goud waarmee we in de toekomst zeker nog gaan samenwerken. Verder had Rudi ook een fijne samenwerking met Michéle Thissen met wie ie al jaren is bevriend. De sympathieke Limbirgse was ooit tweede ere dame bij Miss België en ondertussen een succesvolle zakenvrouw maar eentje met het hart op de juiste plaats. Met Daisy Pluym kwamen we in contact tijdens een persconferentie van het komediestuk A de Bomma welk ging over frieturisten . We werden heel vriendelijk ontvangen in de zaak van haar toen toekomstige echtgenoot Trappeniers Foodservice te Merksem en na een gezellig praatje tijdens de premiëre kwam ik op het idee om haar ook te vragen om mee te werken als model voor deze kalender. Daisy was zeer vereerd en stemde meteen toe ook al was het in Phax Swimwear. We behaalden een schitterend resultaat en hebben nu een goede vriendschapsband.

Met Evelyn Uyttendaele staat er ook een prachtige Meetjeslandse jong dame op de kalender. De dame uit Zelzate kennen we nog uit het verleden van Miss Meetjesland waar ze een van de sympathiekste finalisten was. Een jonge dame met het hart op de juiste plaats die ondanks tegenslagen in het leven toch positief vooruit kijkt en met alle plezier met Rudi samenwerkte voor dit project voor het kinderkankerfonds. Als mama van 2 kids werk je daar graag aan mee. Ze vond het wel jammer dat ze wegens een reeds geplande reis niet aanwezig kon zijn tijdens de voorstelling.

Als laatste en 21 ste model hadden we nog een mama met 2 kids namelijk Carolien Dhollander uit Stekene en zij zorgde voor de verrassing van de avond mede door fotograaf Rudi. Met haar had ik een schittrende shoot ondanks het de eerste maal was dat Carolien voor de lens stond. Had haar gevraagd om aan mijn project mee te werken ook al had ze hierin geen ervaring. Maar ik was overtuigd dat het resultaat goed zou zijn en zo konden we te samen haar echtgenoot Wim en vader Eric ( welk vroeger mijn baas was bij de post in Stekene ) eens goed verrassen hetgeen ook gelukt is. Maar denk wel dat beiden fier zijn op hun echtgenote of dochter . Carolien was zelf ook heel tevreden over het resultaat en de ervaring die ze mocht meemaken.

Tijdens de kalendervoorstelling werd er ook een hapje en drankje aangeboden met dank aan Trappeniers Foodservice Merksem. Bij de genodigden waren oa Jo Planckaert , Davy De Beule , Steven Spillebeen , Bram Bierkens , Mister Gay Belgium Jamie De Blieck , Bart De Schuymer , Nic Ingels , Mario Lammens en Ronan De Meyer . Tevens wil Rudi ook Robert Soberon en het gemeentebestuur van Sint Laureins bedanken voor het gebruiken van het CC De Meet en alle aanwezigen voor de fijne avond.

De kalender is te koop aan 8 euro verzendkosten inbegrepen op volgend rekening nummer Rudi Maenhout BE20 0003 4296 8556 (BIC: BPOTBEB1), met duidelijke vermelding van het aantal kalenders en je naam en volledig adres en is ook verkrijgbaar aan 7 euro in de krantenshop in Delhaize te Eeklo aan de Brugsesteenweg.

foto's copyright Danny De Cock )