Nog nooit zoveel BV’s op Vlaamse musicalpremière ‘Beauty and the Beast’

Written by ERM. Posted in Showbizznieuws

Zondag ging de Vlaamse musical ‘Beauty and the Beast’ in première in Flanders Expo Gent. Heel wat bekende gezichten maakten deel uit van de 3.000 VIP-genodigden, waaronder Gella Vandecaveye, Gilles Van Bouwel, Bart Peeters, Gert Verhulst, Jan Verheyen, Goedele Liekens, Raf Van Brussel, Rani De Coninck, Marc Wilmots, Thomas Vanderveken, Belle Perez, Showbizz Bart, Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Robin Vissenaekens, Katja Retsin, Véronique De Kock, Joyce De Troch, Wendy Van Wanten, Christoff, Leen Dendievel, Jan Bosman, Els De Schepper, Stany Crets, Davy Brocatus, etc.

  Foto ingezonden

Het productiehuis Marmalade, onder leiding van de achtentwintigjarige producent Yoshi Aesaert, deed gisteren wat voor velen bijna onmogelijk leek: een totaalspektakel rond de bekende musical ‘Beauty and the Beast’ op poten zetten in amper twee maanden tijd. Terwijl de repetities pas van start gingen in november, werkten 47 acteurs en dansers en 130 productiemedewerkers dag en nacht om Flanders Expo Gent om te toveren in de magische wereld van ‘Beauty and the Beast’. Het eindresultaat werd gisteren officieel voorgesteld aan pers en de belangrijkste mediafiguren in Vlaanderen. De reacties gingen van "Heel goed gedaan" en "Ongezien in Vlaanderen" tot "Dit is beyond musical!". Tien leuke weetjes over ‘Beauty and the Beast’: Het is de eerste non-replica versie in Europa sinds de hitmusical wereldwijd in 1994 van start is gegaan. De liedjes en het verhaal bleven behouden, maar de arenasetting, het decor, het podium, de choreografie, de kostuums, etc. werden exclusief voor deze Belgische uitvoering in een nieuw jasje gestoken en herleid tot een ongezien totaalspektakel. Jan Schepens kroop tien jaar geleden ook al eens in de huid het beest, maar vond zichzelf toen eigenlijk net iets te jong voor de rol. Per show kunnen 3.250 toeschouwers tegelijk het totaalspektakel bewonderen. Het podium heeft de vorm van een roos en is 32m breed en 48m lang. Het decorstuk ‘podiumtrap/bar’ weegt alleen al 3 ton.

 Foto bron FB pagina Gella

Een van de Jakopjes, gespeeld door Cezar Ameye, is de zoon van Beauty and the Beast regisseur Christophe Ameye. De musical betekent voor het productiehuis Marmalade de allereerste stap naar live-entertainment. Frank Hoelen is in werkelijkheid de vader van zanger Ian Thomas, maar speelt in de musical Maurice; de vader van Belle. De vertelstem aan het begin van de voorstelling is die van acteur Filip Peeters. Wegens succes zijn deze week extra voorstellingen in verkoop gegaan op 27, 28, 29 en 30 december. De musical 'Beauty and the Beast' zal enkel deze maand nog te zien zijn in Flanders Expo Gent. Tickets en info via www.beatyandthebeast.be .