Vandaag dan eindelijk de première van muzikale praline "Pauline & Paulette"

Written by ERM. Posted in Showbizznieuws

Judas TheaterProducties, bekend van gerenommeerde musicalproducties als “The Last 5 Years”, “Je Anne”, “Ganesha” en "Lelies" verraste vorig seizoen nog met de musicalcreatie “Josephine B.” met Leki in de hoofdrol. Amper een jaar later, op 26 januari 2014 zou “Pauline & Paulette" in première gaan in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen.

 


Foto ingezonden

Het stuk werd gebaseerd op de gelijknamige film van Lieven Debrauwer en Jacques Boon. Regisseur Frank Van Laecke stond samen met Allard Blom in voor de theaterbewerking, het scenario en de teksten. Dirk Brossé componeerde de muziek voor dit muziektheater. Een vierkoppig orkest o.l.v. Pol Vanfleteren speelt elke voorstelling live de prachtige muziek die bij dit verhaal hoort. Helaas, het lot besliste er anders over.

Door plotse en onverwachtse gezondheidsproblemen van actrice An Vanderstighelen die de rol van Martha op zich neemt, moest de première van 26 januari afgelast worden. Teleurstelling alom, gelukkig, vandaag twee dagen later, kunnen cast en het volledige team dan toch in première gaan. Veel prominenten en pers wilden de première van de nieuwste telg op het palmares van Judas TheaterProducties opnieuw niet missen. Hartverwarmend voor de producent. Zij waren natuurlijk benieuwd hoe de cast het verhaal gebaseerd op de gelijknamige Vlaamse 'cultfilm' tot leven zou brengen op de theaterplanken. De cast, dat zijn Liliane Dorekens, Erna Palsterman, Marilou Mermans, An Vanderstighelen, Charline Catrysse en Dirk Van Vaerenbergh.


Foto ingezonden

Bovendien betekent deze voorstelling de come-back van Erna Palsterman die Pauline speelt. Het verhaal blijft een klassieker in het Vlaamse collectieve geheugen: Pauline is een 60-jarige met de geest van een 7-jarige. Ze woont haar hele leven lang in bij haar oudste zus Martha. Het verhaal neemt een dramatische wending op het moment dat Pauline het levenloze lichaam van Martha vindt in de rozentuin. Wie gaat er nu voor Pauline zorgen?Deze première is meteen ook de aftrap van een uitgebreide theatertour van "Pauline & Paulette - een muzikale praline" door de Vlaamse CC's en theaters. Terwijl men in het Theatercafé het glas mocht heffen op een mooie voorstelling, worden backstage de eerste spullen al ingepakt voor de eerste stop op de Vlaamse theatertournee. Deze productie gaat immers direct de baan op door Vlaanderen om na een twintigtal voorstellingen nog enkele weken in Antwerpen te spelen. Maar dan is het alweer april 2014. Op de website van www.judastheaterproducties.be vindt men de speelkalender van deze hartverwarmende theatervoorstelling.