De Komedie Compagnie zet tienjarig jubileum in met internationaal theatersucces in regie van Stany Crets: "Ene gast, twee bazen".

Written by ERM. Posted in Showbizznieuws

In november 2018 bestaat het theatergezelschap De Komedie Compagnie exact tien jaar. “Het mag dan wel iets meer zijn,” meenden bezielers Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier. Ze namen regisseur Stany Crets onder de arm om in samenwerking met productiehuis Theatertainment een internationaal gelauwerde theaterkomedie naar Vlaanderen te brengen. “One man, two guvnors” van Richard Bean werd bekroond als Best Comedy in 2012.

Foto ingezonden

Voor hoofdrolspeler James Corden die hiervoor werd bekroond met een Tony Award en tal van andere prijzen, was het de springplank tot zijn succesvolle, internationale loopbaan, o.a. als presentator van The Late Late Show en Carpool Karaoke. In Vlaanderen hoopt De Komedie Compagnie dit succes te evenaren met “Ene gast, twee bazen”. De première is op 9 november 2018, tickets zijn beschikbaar vanaf zaterdag 16 december. DE KOMEDIE COMPAGNIE ZET ZIJN TIENJARIG JUBILEUM IN MET THEATERKOMEDIE BUITEN CATEGORIE IN REGIE VAN STANY CRETS: “ENE GAST, TWEE BAZEN”. Als de dag van toen. Jawel. Wie herinnert zich nog het moment dat showbizzkoppel Nicole & Hugo De Komedie Compagnie boven de doopvont hielden? Dit theatergezelschap bestaat ondertussen tien jaar. De allereerste productie was “Zwijg, kleine”. Nadien volgden een hele reeks komedies. De Komedie Compagnie, maakt er steeds een erezaak van, om komedie in al zijn facetten naar het theater te brengen. Kwaliteit op de scène en een professionele omkadering gingen hierbij hand in hand. Op 9 november 2018 gaat “Ene gast, twee bazen” in première. Een grootse komedie is niks teveel gezegd. Theatertainment staat in voor de productie, Stany Crets is de regisseur van dienst. Meer mogen we nog niet verklappen… “ENE GAST, TWEE BAZEN” – naar een gigantisch West-End en Broadway succes met Carpool Karaoke presentator James Corden in de hoofdrol. Eigenlijk is deze komedie gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. In 2011 ging “One man, two guvnors” van auteur Richard Bean in première in Londen, gevolgd door een internationale tour. In 2012 kwam deze komedie ook voor het voetlicht op Broadway, opnieuw met de originele hoofdrolspeler, nl. James Corden. Het stuk speelt zich af in de vroege jaren ’60 waarbij het hoofdpersonage werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken. Tot grote verwarring van het hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische voorstelling voorgeschoteld. Theaterrecensenten waren werelwijd laaiend enthousiast over dit stuk. “One man, two guvnors” kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen. Een veelbelovend vooruitzicht voor het Vlaams theaterpubliek... En een uitgelezen uitdaging voor Stany Crets en De Komedie Compagnie. PRAKTISCHE INFORMATIE "ENE GAST, TWEE BAZEN" Productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie - www.theatertainment.be Auteur: Richard Bean Regie: Stany Crets Cast en creatives worden in de loop van 2018 bekend gemaakt. Vanaf 9 november 2018 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Locatie: Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 – Antwerpen Voorstellingen om 20u15 of om 15u15 Tickets, info en speelkalender vanaf zaterdag 16 december: www.elckerlyc.be  - 070 691 002 (max. 0,30 euro/min) Ook aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei te Antwerpen