Cast "Pippi zet de boel op stelten" is bekend - komiek William Bouva waagt zich voor de eerste keer aan musical.

Written by ERM. Posted in Showbizznieuws

Wie zal samen met Pippi Langkous tijdens de herfstvakantie in Antwerpen op de planken staan in "Pippi zet de boel op stelten"? Dat is het goed bewaarde geheim dat vandaag werd onthuld door hoofdrolspeelster Free Souffriau. Tijdens een ondeugende persconferentie in een heus 'speelbos' werd de cast bekend gemaakt. Productiehuis Uitgezonderd. en regisseur Tijl Dauwe beloofden verrassende en straffe namen. Vervolgens mocht de kerverse cast de affiche onthullen.

Foto ingezonden

EEN STRAFFE EN VERRASSENDE CAST VOOR DE ONDEUGENDSTE MUSICAL VAN HET JAAR. De volledige cast van Pippi Langkous bestaat uit gevestigde musicalwaarden Free Souffriau, Bert Verbeke, An Lauwereyns, Peter Thyssen en Goele Deraedt, jong aanstormend musicaltalent als Charlotte Peetermans en Dorian Liveyns en opvallende medianamen met Eline De Munck en William Boeva. Eline schitterde al eerder in musicals, voor komiek William Bouva is het de allereerste keer. Hij maakt zijn entree in de musical als "Blom". Uitgezonderd. brengt de familiemusical 'Pippi zet de boel op stelten’ in de herfstvakantie, in Theater Elckerlyc te Antwerpen. PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN - HET VERHAAL Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous heet ze, maar iedereen noemt haar Pippi. Haar typische kenmerken : oranje vlechten die haaks op haar hoofd staan, een paard dat ze met het grootste gemak boven haar hoofd tilt en een aap als trouwste vriend. In 2004 kreeg het meisje met de langste naam uit de kinderliteratuur een eigen musical. Het werd de allersterkste musical ooit en was goed voor maar liefst vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen. Na het grote succes van de musical 'Pippi Langkous' komt deze spring-in-'t-veld opnieuw naar het theater. Deze keer zet ze de boel op stelten in een vrolijke muziektheatervoorstelling voor het hele gezin. In een bewerking van Stany Crets en met muziek van Ronny Mosuse maak regisseur Tijl Dauwe (bekend van o.a. de Ketnet-musicals) een eigenzinnige en swingende voorstelling! De musical vertelt het verhaal van een meisje dat bij haar oma op zolder een kist met Pippi-kleren vindt. Ze trekt ze aan en op dat moment wordt ze Pippi Langkous. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de meest spannende en bizarre avonturen. Daarin wordt ze bijgestaan door haar papa Efraïm, koning van Takatukaland. Een aanrader voor al wie fan is van de vrolijke spring-in-het-veld en een fantasierijke verbeelding heeft.

foto ingezonden

ROLVERDELING "PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN" Free Souffriau: Pippi - Lieveling An Lauwereyns: oma - Anderson - Takatukalander 3 Goele Deraedt: moeder - Takatukalander 1 Dorian Liveyns: Tommy Charlotte Peetermans: Annika Bert Verbeke: Bert, Donder-Karel Eline De Munck: Schavuit, Van Den Berg, Takatukalander 2 Peter Thyssen: Efraim, Agent, Piraat William Boeva: Blom PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN - PRAKTISCHE INFO Locatie Theater Elckerlyc - Antwerpen Frankrijklei 85-87 Voorstellingen - HERFSTVAKANTIE 2017 28 oktober 2017 14u00 29 oktober 2017 14u00 1 november 2017 14u00 2 november 2017 14u00 3 november 2017 14u00 4 november 2017 14u00 5 november 2017 14u00 Tickets www.uitgezonderd.be  of 070-691.002 Creatives Regie: Tijl Dauwe Tekst: Stany Crets Muziek: Ronny Mosuse