Mathieu Van der Poel behaalde zesde wereldtitel in Tabor en sluit seizoen af als zesde op de UCI Ranking

Mathieu van der Poel welk heel wat Belgische wielerharten heeft gestolen heeft er terug een geslaagd maar kort veldritseizoen erop zitten. Momenteel is Mathieu in volle opbouw naar Milaan San Remo waar ie zijn wegcampagne start. Met die reden verscheen Mathieu deze winter aan de start in veertien cyclocrossen als voorbereiding op zijn wegseizoen waar ie als regerend wereldkampioen terug wil uitpakken met een paar klinkende overwinningen. Zoals eerder vermeld nam Mathieu als wereldkampioen deel aan veertien wedstrijden deze winter met als hoofddoel zijn wereldtitel verlengen.

 Foto's copyright ERM

Een uitdaging die hij ook met succes volbracht met als beloning een zesde wereldtitel bij de elite in Tabor . Nog een exemplaar verwijderd van de legendarische Eric de Vlaeminck welk zeven wereldtitels op zijn palmares heeft staan. Mathieu mag dan ook steeds rekenen op zijn entourage welk hem begeleid voor en na de cross en in de materiaalpost. We kijken nu al uit naar zijn wegcampagne.  

Uitslagen Mathieu Van der Poel crossseizoen 2023-2024 : Mathieu nam deel aan 14 wedstrijden waarvan 13 overwinningen : Antwerpen - Gavere - Hulst - Zonhoven en Hoogerheide ( wereldbeker ) Tabor ( WK) : Diegem ( superprestige ) : Herentals - Baal - Koksijde en Hamme ( X2O ) : Mol en Loenhout ( Exact cross ) : 1x vijde : Benidorm ( wereldbeker )

Op de UCI Ranking bekleed Mathieu de zesde plaats op de UCI Ranking 2023-2024 : werd zesde in de wereldbeker : werd vijfde in de X2O en tweeëntwintigste in de superprestige met amper 1 deelname.