Prison Party beleefde schitterende premiére met topcast

Afgelopen donderdagavond 29 februari 2024 ging in Theater Elckerlyc de komedie ‘PRISON PARTY’ in première. ‘PRISON PARTY’ is een heerlijke komedie, geschreven door het onafscheidelijke duo Brik Van Dyck en Sven De Ridder. Laatstgenoemde is tevens acteur en regisseur van deze zware jongens komedie welk zich afspeelt in het Antwerpse in het jaar 1934. De valsmunter Herman Goedgezelschap (Sven De Ridder) belande samen met gauwdief Fons ‘Larry’ Laeremans (Brik Van Dyck) in de gevangenis van Antwerpen.

 Foto's copyright ERM

De cipier van dienst is de corrupte Bernard Van Geel (Kobe Van Herwegen), een cipier met rot karakter welk een uit de hand gelopen hobby beoefent namelijk goochelen , en Jeanne ‘darm’ Moeskops (Linda De Ridder), een luidruchtige cipier met een gouden hartje. Herman welk een doetje is en Larry een gauwdief met een neus voor ontsnapping voorbereiding. Beiden komen oog in oog te staan met Bill ‘bulldozer’ Dockx (Ivan Pecnik), een wilde zot met een peperkoeken hartje welk nog een eitje te pellen heeft met Larry uit een ver verleden. Vervolgens heb je nog de mysterieuze dame Antoinette (Dorien Reynaert), zij komt zowel Herman als Larry bezoeken waarbij Herman niet weet dat ze een verhouding heeft met zijn celgenoot Larry. De drie gevangenen doen er alles aan om te ontsnappen, maar of dit hen gaat lukken is een andere vraag. Een vraag waarvoor jezelf naar de voorstelling gaat moeten komen kijken om het antwoord te weten te komen. Vervolgens zal de corrupte cipier Bernard ook in de cel belanden en met een ei in zijn broek bij de buldozer belanden.

               

‘Prison Party’ is een heerlijk gevangeniskomedie, gebracht door zes top acteurs. Sven en Brik hebben al meerdere watertjes doorzwommen en kennen het vak als geen ander om de toeschouwers te animeren. Zij zorgen er dan ook voor dat het lachen is van begin de voorstelling tot einde. Hetgeen het publiek altijd weet te waarderen en met die reden zijn ze ook zo succesvol als duo. De Ivan is ook zo een acteur die alle kneepjes van het vak kent. Is het nu een musical of een theatervoorstelling hij weet als geen ander waarvoor de mensen komen kijken. Een man met tonnen ervaring welk ie ook uitstraalt op het podium. Linda die ook al vele jaren in de komedie zit geeft ook altijd een meerwaarde aan de voorstelling waarvoor ze geboekt is. Klein van gestalte maar een grote dame op het podia. Kobe is dan een van de opkomende talenten welk ook van meerdere markten thuis is. Dorien is niet alleen een mooie verschijning op het podia ondanks haar jeugdige leeftijd weet ze als geen ander wat ze kan en niet kan . Alvast een aanwinst in de komedie. ‘Prison Party’ gaat over corrupte cipiers, drie criminelen die samen moeten leven en een ontsnappingstunnel, die hen naar de vrijheid moet leiden. Als dat maar goed afloopt. Zelden zo een indrukwekkend en prachtige decor gezien, echt een pareltje dat de toeschouwers meteen in de juiste sfeer brengt.

               

Nog nooit stond er zo een indrukwekkende decor in theater Elckerlyc. Vandaar dat het ook onmogelijk is om rond te toeren door Vlaanderen om de theaterzalen te vullen. Heeft u behoefte aan een ontspannende avond of namiddag? Dan raden we u zeker de spetterende komedie van de Sven De Ridder Company aan! ‘PRISON PARTY’, nog tot en met 31 maart 2024 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Dus wees er snel bij indien je een ticketje wil bemachtigen aangezien ze de deur uitvliegen.

Prison Party :  Regie: Sven De Ridder Scenario: Brik Van Dyck en Sven De Ridder

                                  

CAST: Sven De Ridder, Kobe Van Herwegen, Dorien Reynaert, Linda De Ridder, Ivan Pecnik en Brik Van Dyck

                                   

Meer info en tickets: www.svenderiddercompany.be