Hommage Musical Gaston & Leo is een succesverhaal

Zondag 21 januari was theater Elckerlyc tot in de nok gevuld voor de hommage musical Gaston & Leo . Een eerbetoon voor het legendarisch komisch duo waar 30 jaar geleden een einde aan kwam door het overlijden van Leo. In onze jeugdjaren zaten we voor de buis gekluisterd om naar Gaston & Leo te kijken dit omdat we wisten dat we weer eens een zalige avond zouden beleven . Je zou er voor thuis gebleven zijn om toch maar de aflevering niet te missen .

 Foto's copyright ERM

Nu met de hommage musical was het terug even wegdromen naar de jeugdjaren om deze pracht vertoning bij te wonen met een steen goede cast en ensemble. Tijdens de vertoning waren er veel fragmenten waar we door onze jeugdige jaren indertijd niks van afwisten waardoor we nu nog een beter beeld kregen voor wat cracks Gaston & Leo indertijd waren. Er was geen enkel moment tijdens de musical die verveelde , je zou gerust nog een volledige show met vervolg gekluisterd op je stoel boeiend willen of kunnen volgen.

Dit dankzij Warre Borgmans en Jurgen Delnaet die op een grandioze wijze de rol vertolkten van Gaston & Leo . Een niet evidente rol om te spelen maar perfect neergezet door deze twee toppers . Sandrine Andre en Heidi De Grauwe vertolkten hun rol van de echtgenotes van op een sublieme manier hetgeen ook niet verwonderlijk is met hun jarenlange ervaring. Gunter Levi mocht de rol van manager Rene Vlaeyen vertolken en ook hij zette zijn beste beentje voor zoals we van hem gewend zijn. Bij het ensemble wisten Ludo Hellinx en Patrick Onzia zich ook te onderscheiden in hun rol hetgeen ook niet verwonderlijk was aangezien het ook oude rotten in het vak zijn en weten hoe ze het publiek moeten bespelen.

Daarnaast had je met Manon De Boevre ook een ervaren danseres en musical artieste een mooie verschijning op de planken. Ook zij wist zich te onderscheiden met haar vakkennis .

Maar met Helle Vanderheyden hadden ze een absolute topper in het gezelschap. Zij bewees nogmaals dat ze van alle markten thuis is met zowel zang , dans als acteerkennis. Zelden zie je iemand met zoveel passie op de planken is het nu een revue , musical of gewoon theater ze zal altijd in het oog springen met haar uitstraling en passie voor het vak. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Helle voor de meeste topaffiches gevraagd wordt. Ze straalt gewoon de liefde voor het vak uit en daarvoor komt het publiek naar de theaterzaal.

Wie deze grandioze Gaston & Leo Hommage Musical alsnog wilt zien moet snel een ticket boeken om een onvergetelijke avond of namiddag te beleven met een voor een topacteurs op het podia. Een aanrader voor jong en oud.

     

"Gaston & Leo - De Hommage Musical" is nog tot en met 25 februari te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen, voordat het gezelschap verhuist naar Capitole Gent van 1 tot en met 3 maart 2024. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.backstage-producties.be.

ALGEMENE INFORMATIE Gaston & Leo - De Hommage Musical Productie: Backstage Producties Sinds 19 januari 2024 - Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen Vanaf 1 maart 2024 - Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent

CREATIVES Script: Frank Van Laecke & Kobe Van Herwegen Regie: Frank Van Laecke Choreo: Martin Michel Muziek: Thomas Vanhauwaert Styling: Griet Van Landeghem CAST Gaston Berghmans: Warre Borgmans Leo Martin: Jurgen Delnaet Jenny: Sandrine André Mariette: Heidi De Grauwe Rene Vlaeyen: Gunther Levi

ENSEMBLE Pieter Casteleyn Manon De Boevre Alizée Gilon Ludo Hellinx Samantha Lernout Patrick Onzia Liesbeth Roose Axel Znamensky Helle Vanderheyden Eline Van Ginderen

TICKETPRIJZEN VIP: € 75,00 Cat 1: € 55,00 Cat 2: € 45,00 Cat 3: € 35,00 Voordeelnamiddag: € 35,00 www.backstage-producties.be