Winterrevue "WITH FRIENDS" een revue welk je moet gezien hebben nog tot 14 januari 2024

De premiére was vorige week zondag volledig uitverkocht en wij waren afgelopen zaterdagavond aanwezig om deze schitterende voorstelling van Winterrevue " with friends " bij te wonen in een bijna uitverkochte Theater Elckerlyc te Antwerpen. We werden opgewacht door Nico Warrinnier die met de tickets klaar stond. Het aanwezige publiek mocht zich terug aan een fantastische voorstelling verwachten en dit kregen ze dan ook met de vaste top cast en speciale quest Kurt Rogiers.

  Foto's copyright Backstage producties en fresnia

We waren benieuwd hoe de winterrevue zou verlopen nu de regie in handen was van Stefaan Staes die de fakkel na zovele jaren had over genomen van Stanny Crets. Ceremonie meester van dienst was Hugo Sigal die een mooi eerbetoon mocht beleven naar zijn overleden echtgenote Nicole toe. Hugo bracht tijdens de voorstelling prachtige liedjes en in de sketches leefde ie zich dan ook voluit in zijn rol uit hetgeen nogmaals bewijst wat voor een enorme artiest hij is. Het is mooi om te zien hoe hij zich amuseert op het podia na het verlies van zijn Nicole waar hij enkele jaren terug nog de special quest was in deze winterrevue.

Hugo is dan ook terecht een meerwaarde voor deze revue. Er viel zowel een lach als een traan tijdens het optreden. Ook de rasechte revue man Patrick Onzia is een figuur die we niet of moeilijk kunnen missen , hij brengt dan ook leuke sketches en zijn zang mag er ook zijn . Het is komisch om Patrick samen met Dirk Van Vooren de komiek bij uitstek bezig te zien tijdens de revue. Patrick kan zich met moeite de lach inhouden terwijl ie met Dirk een komische sketch aan het publiek vertoont. Wat vertolkt die man toch uitstekend zijn rol in deze winterrevue . De doorgewinterde acteur is dan meer dan ooit een meerwaarde voor deze winterrevue.

Zonder Dirk Van Vooren zou er ook geen winterrevue zijn hij is de onmisbare schakel in dit geheel om de mensen aan het lachen te brengen. Bij momenten heeft ie het zelf moeilijk om zich serieus te houden tijdens zijn sketches . Met zijn nieuw typetje van James Koek lat ie een nieuwe wind waaien tijdens deze schitterende revue. Zijn vorig typetje van de domste mens was dringend aan vervanging toe en dat had ie goed ingeschat . De rode telefoon is niet echt een meerwaarde maar past wel in het geheel mocht ie wat minder in beeld komen om niet te langdradig te worden , dit volgens enkele mensen uit het publiek naast ons in de theaterzaal.

We zagen ook Ann Van den Broeck terug schitteren in deze winterrevue " with friends ". Eindelijk zagen we haar na een heel moeilijke periode terug als een diva op het podia. Een podia die haar gemist heeft maar we zijn dankbaar dat we Ann terug zien stralen op het podium. Met haar nachtegaal stem was het net alsof ze nooit is weggeweest. Het is dan ook een top dame die van alle markten thuis is en welk het publiek heel goed kan smaken. Je zou er speciaal voor naar de revue komen om haar zo stralend bezig te zien . Ook al moet Ann nog voldoende rusten toch is ze heel blij dat ze er terug bij is en kan doen wat ze het liefste doet namelijk optreden en de mensen amuseren. We hadden nu wel niet verwacht dat ze in een pamper op het podium zou verschijnen zoals ook de andere cast leden . Het was wel een hilarisch stukje om te zien.

Met Helle Vanderheyden stond er nog zo een topper op het podium . Helle die van alle markten thuis is kan zowel met haar zang als acteertalent uit de voeten . Wat een inleving heeft deze jonge dame , het is een vat vol energie welk al jaren een meerwaarde is tijdens de jaarlijkse winterrevue. Ze is alvast het zonnetje van de cast om er de sfeer in te houden tijdens de repetities . Hetgeen ze dan ook uitstraalt tijdens de voorstelling. Ook de danspasjes hebben voor haar geen geheim meer en brengt ze als een volwaardige danseres. Je mag er donder op zeggen als Helle iets ter harte neemt is succes verzekerd. Het zijn drukke dagen voor haar momenteel aangezien ze ook al aan het repeteren is voor de musical " Gaston & Leo " waarin ze ook een rol mag vertolken . Maar nu is ze volop aan het genieten van deze winterrevue " with friends " samen met haar soulmate Ann Van den Broeck . Ze geniet van het aanwezige publiek welk ook aan het genieten is. Matthew Michel en Laurenz Hoorelbeke geven dansen er ook op los en doen ook hun duit in het zakje met hun zang en inlevingsvermogen .

Special quest Kurt Rogiers vertolkte zijn rol subliem maar was er soms wat verwarrend bij door onvoorziene gebeurtenissen op het podia. Acteertalent genoeg maar helaas geen begenadigd zanger hetgeen geen verwijt naar Kurt toe is aangezien ikzelf geen van beiden kan ook al was ik ooit in een ver verleden eens figurant tijdens spoed met Ann Van den Broeck in de hoofdrol. De show verveelt alvast geen seconde.  De strakke medley's werden gebracht door de hoofdcast begeleid door live orkest o.l.v. Thomas Vanhauwaert en een ensemble dat het beste van zichzelf geeft in de choreografieën van Laurent Flament welk ook een vaste waarde is tijdens de winterrevue.

We hebben alvast een fijne avond beleefd en wie ook zo een avond wenst te beleven kijk dan snel op www.backstage-producties.be en zie op welke voorstelling er nog een plaatsje vrij is voor een fantastische avond met een topcast. Ze verwelkomen jullie van harte.