Premiére Kerstkomedie SECRET SANTA was een schot in de roos

Eens het de maand december is mogen we van de Sven De Ridder Company een kerstkomedie verwachten. Met de feestdagen in zicht weet Sven en zijn Company altijd wel een geestige kerstkomedie uit zijn mouw te schudden en donderdagavond 7 december was het zover. We mochten ons opmaken voor de premiére in de Rode zaal van het Fakkeltheater die bomvol zat . De kerstkomedie " Secret Santa " vertelt een verhaal over de broers Jimmy en Richie Kiebooms welk traditiegetrouw kerstavond met hun nonkel Noël vieren.

  Foto's copyright ERM

Dit jaar zag kerstavond er anders uit voor de broers Kiebooms en niet zoals ieder jaar een opgevulde kalkoen met cadeautjes en al hetgeen erbij hoort . Nu kregen ze de opdracht van hun oom Noël  om een liefje te vinden binnen de week en hij wou het ook hebben over familiezaken hetgeen de broers aan het dromen brengt. Zouden ze een grote erfenis mogen verwachten van nonkel Noël die nogal geheimzinnig doet. Het angstzweet slaat toe en in allerlei gaan Jimmy en Richie op zoek naar een lief . Richie een muziekleraar heeft er niks beter op gevonden om zijn collega Rebecca te vragen om zijn lief te spelen.

Ze is wat wantrouwig maar gaat toch over slag om zijn lief te spelen denkend dat er wat aan te verdienen valt . Bouwvakker Jimmy zoekt het bij een gespecialiseerd bedrijf en komt in contact met Jennifer een straathoek werker. Jennifer denkt aan heel iets anders tot ze hoort wat haar te doen staat. Ze maken zich op voor wat een allesbehalve kerstavond zoals gewoonlijk zal worden. De ongewone combinaties zorgden voor heel wat grappige momenten waar het aanwezige publiek van harte van smulde. Er zitten heel wat tegenpolen in de kerstkomedie Secret Santa , maar dit vormde een sterke basis voor een steengoede kerstkomedie. Deze kerstkomedie is dan ook een sterke aanrader voor iedere theaterliefhebber en wie nog nooit een theaterbezoek heeft gedaan zou ik toch maar aanraden het eens te doen.

Je zal het stuk zeker kunnen smaken en wellicht de smaak te pakken hebben om nog meer theateruitstapjes te maken. Het is dan ook een zeer sterke cast die als geen ander het publiek weet te bespelen. Jimmy ( gespeeld door Sven De Ridder ) heeft het niet zo voor kerst maar zijn samenwonende broer Richie ( Brik Van Dyck ) houdt van tradities en zing niets liever dan kerstliedjes. samen zorgen ze voor zeer grappige situaties hetgeen een sterke basis vormt voor een aangename warme voorstelling. Het vakmanschap van deze twee acteurs spatte er zo vanaf en met hun timing gaat het publiek meermaals van slag in een schaterlach. We maken ook snel kennis met Rebecca ( Joyce Beullens ) de saaie collega van Richie en zij vertolkt haar rol op een sublieme manier en heeft het publiek ook snel op haar hand. Jennifer ( Margot Hallemans ) geeft de voorstelling wat extra pit met haar speciale outfitjes. Ze neemt haar rol als vriendin van Jimmy heel serieus op en ze is niet te benauwd om haar mening te uiten. Als een top actrice vertolkt ze haar rol subliem en dit wordt heel hard gesmaakt door het uitverkocht fakkeltheater.

De mysterieuze oom Noel ( Luc Verhoeven ) zorgt voor het warme kerstgevoel met zijn acteer kennis en geeft de kerstkomedie een extra demensie. Wil je deze hartverwarmende kerstkomedie welk je helemaal in de kerstsfeer brengt live meemaken in de Rode Zaal van het Fakkeltheater boek dan snel je ticketje via  www.svenderiddercompany.be  of via www.fakkeltheater.be 

De voorstelling is nog te zien tot 7 januari 2024.

CAST Sven De Ridder , Luc Verhoeven ,Margot Hallemans ,Joyce Beullens , Brik Van Dyck