Cynthia Reekmans maakt schitterend debuut tijdens komedie Taxi Taxi met Gunter Reniers in de hoofdrol.

Vrijdagavond 31 mei waren we even op verplaatsing naar de Roxy in Sint-Truiden , even niet om naar het voetbal te gaan kijken maar wel om het debuut van Cynthia Reekmans live op de bühne mee te maken. We waren benieuwd hoe de ex Miss Belgian Beauty het er zou van afbrengen op de planken. Dat ze haar strepen als presentatrice al verdiend had wisten we al langer dan vandaag maar wat zou haar eerste optreden in een komedie teweegbrengen tussen enkele gevestigde waarden als Gunter Reniers ( gekend van oa de kotmadam ) en Hilde Gijsbrechts ( kennen we oa van Wittekerke ).

Foto's copyright Rudi Maenhout

Andere acteurs op de planken waren Thomas Mees , Kevin Caers , Bart Daenen , Stef Poelmans en Yves Caspar. Cynthia had ons op voorhand verwittigd dat het om te lachen was en het theaterstuk heeft meer dan zijn verwachtingen ingelost. Onze lachspieren kregen het te verduren zowel voor als na de pauze. In het genre van komedie was Taxi Taxi veruit het beste wat we voor ogen kregen het afgelopen seizoen. Gunter die de rol vertolkte van John een taxi chauffeur die een dubbel leven leidde met zijn 2 echtgenotes eentje voor de kerk namelijk Marleen vertolkt door Hilde en eentje voor de wet namelijk Vera vertolkt door Cynthia. Beide dames wisten van elkaars bestaan niet af tot de John na een klap door een handtas in het ziekenhuis belande voor verzorging.

Het werden hilarische toestanden waarbij de John vertrikt raakte in zijn eigen web door leugens en uiteindelijk de waarheid moet bekennen. Voor Cynthia was het een droom die in vervulling ging maar als het voor herhaling vatbaar is laat ze nog even in het midden. Door haar drukke agenda was het niet evident om zich te kunnen vrijmaken voor de vele repetities die de komedie vooraf gingen. Die teksten van buiten leren waren op het eerste gezicht een marteling doordat ze dacht dat het nooit ging lukken. Maar mede door de goede opvang van de volledige cast en in het bijzonder van Gunter Reniers verliep het alsnog van een leien dakje. Ze was alvast heel vereerd om met de gevestigde waarden zoals Gunter en Hilde haar debuut op de planken te mogen maken.

En de Gunter was alvast gecharmeerd door Cynthia haar prestatie op de bühne . De ouders van Cynthia die ook aanwezig waren ontdekten een nieuwe dochter en waren uiteraard heel fier op haar geleverde prestatie. Het was een avondje genieten en zeker de verre verplaatsing waard. En om het mooi af te sluiten is Cynthia Reekmans ondanks haar vele successen nog steeds het dorpsmeisje van Herk de Stad gebleven hetgeen haar siert.