Mister Gay Belgium naast voetballer Dries Mertens ambassadeur van het project ‘Heroes Of Football’.

Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck (22) wordt de contactpersoon voor voetballers die homo, lesbisch of biseksueel zijn. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond bekendgemaakt. De voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), François De Keersmaecker, was aanwezig bij de voorstelling van de finalisten voor Mister Gay Belgium 2017.

  Foto copyright ERMmediasite

De voorzitter van de KBVB erkende dat coming-out in het (prof)voetbal niet eenvoudig is. Maar via de campagne Heroes of Football wordt hieraan gewerkt.De huidige mister Raf Van Puymbroeck wordt een aanspreekpunt voor (prof)voetballers die homo, lesbisch of biseksueel zijn. Volgens de KBVB zou het toffer zijn voor de voetballers om bij iemand terecht te komen die hun vraag begrijpt. Daarnaast wordt Raf Van Puymbroeck ambassadeur voor de KBVB in de holebi- en transgendergemeenschap. Raf Van Puymbroeck heeft dan ook een zekere expertise op dat vlak: hij is docent sport en bewegen aan de Thomas More-Hogeschool in Turnhout. Heroes of Football Heroes of Football, is een Europees project dat werk maakt van de acceptatie van holebiseksualiteit in voetbal.

  Foto copyright ERMmediasite

De KBVB is één van de zeven consortiumpartners van dit project en wil samen met andere voetbalbonden en holebi-organisaties zoals o.a. Mister Gay Belgium, holebiseksualiteit in het voetbal meer bespreekbaar maken. Via het Heroes of Football project willen we tools aanbieden aan voetbalorganisaties, voetbalclubs en hun leden om met het thema holebiseksualiteit binnen de club aan de slag te gaan. www.heroesoffootball.eu