Geschreven door ERM op . Geplaatst in Algemeen.

Miss Wellness Beauty Belgium Finaliste Laura De Smaele maakt promo tijdens geutelingenfeesten in Elst

Dit weekend vonden de geutelingenfeesten plaats in Elst. De geuteling is hét winterse streekproduct uit Elst en bundelt alles waar de Vlaamse Ardennen voor staan: traditie, smaak, cultuur, rust en natuur. Een geuteling valt enigszins te vergelijken met een pannenkoek, maar is niet hetzelfde.

Foto's werden ingezonden

Bij de geuteling wordt er soms een snuifje kaneel gedaan voor het aroma. Zoals de traditie het wil, wordt het geutelingendeeg met een gietlepel in een gloeiend hete oven op de blote kleitegel uitgegoten. Door de enorme hitte in de oven krijgt de geuteling op zeer korte tijd zijn unieke smaak en geur.

                            

Ook ik mocht eens een geuteling bakken in de oven. Dit was een hele fijne en unieke ervaring! Elst, in de Oost-Vlaamse gemeente Brakel, promoot de geuteling in de Vlaamse Ardennen en daarbuiten. Elst wordt dan ook aanzien als geutelingendorp. Tijdens de geutelingenfeesten vindt de geutelingenworp plaats, waarbij mini-geutelingen naar het publiek worden gegooid.

                    

Daarnaast kon ik ook op de foto met de verkozen geutelingenboerin Kyenta. Ik ontmoette ook Yves Segers ,  Stefaan Devleesschouwer (Burgemeester van Brakel), Alexander De Croo en Herman De Croo. Groeten, Laura De Smaele