Geschreven door ERM op . Geplaatst in Algemeen.

Manon De Boevre en Jaak Lema brengen La Bella Otero

Op een prachtige winternamiddag hadden we een leuk interview met de Meetjeslandse Manon De Boevre aan de Lembeekse bossen in tearoom Ter Burchgraeve. Dit over haar jonge carrière en het komend theaterstuk La Bella Otero waarin ze de hoofdrol speelt in het CC te Evergem. We hadden voor het eerst een kortstondig contact met haar na de feestelijke voorstelling van de Winterrevue in theater Elckerlyc te Antwerpen tijdens de receptie. Dit om haar te melden dat het een schitterend optreden was. Toen nog niet wetende dat de sympathieke jonge dame woonachtig was in het Meetjesland .

Wat ons vooral opviel was haar spontaniteit en naturelle uitstraling op het podium. Hetgeen ons natuurlijk nieuwsgierig maakte wie die spontane jonge dame in werkelijkheid is. Uiteindelijk namen we contact met haar op of ze eventueel interesse had in een interview over haar optreden in Winterrevue. Meteen kregen we een positief antwoord met de melding dat ze binnenkort met een theaterstuk naar buiten zou komen dit samen met haar vriend Jaak Lema in Evergem. Hetgeen nog meer interesse opwekte. Als zesjarig meisje had Manon al interesse in de showbizzwereld dit door een spotje op tv. Meteen was ze geïnspireerd door dans, acteren en musical. Hetgeen voor haar een hele wending gaf in haar verdere leven welk volledig in die richting stond. Uiteindelijk koos Manon om in Nederland te gaan studeren aan de Tilburgse Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Daar kon ze meer haar ding kwijt dan aan het conservatorium in Brussel. In Tilburg kon ze zich nog meer verdiepen in het dansen en zich verder blijven ontplooien als actrice en zangeres.

Bij de Winterrevue kwam ze terecht nadat ze audities had gedaan bij Laurent Flament twee jaar terug en ook vorig jaar mocht ze terug de cast vervoegen. Een prachtig spektakel met dans , muziek , zang en acteerwerk. Een voorstelling waarvan ze enorm genoten heeft hetgeen Manon ook uitstraalt op de bühne . Eerder nam ze ook al deel aan de musical 14-18 in de Nekkerhal te Mechelen een productie van studio 100 net als de musical Wickie ook een productie van studio 100. Waar ze ook Jaak, haar vriend, medespeler en - oprichter van Tempranilo, heeft leren kennen Verschillende redenen leiden ertoe dat ze zo een prachtige naturelle uitstraling heeft tijdens haar optredens. Vooreerst omdat ze dit als kind heel graag wou doen en ze er ook hard voor heeft moeten knokken om dit te bereiken. Ze was dan ook zo blij dat ze dit mocht doen en dit wil ze dan ook uitstralen naar het aanwezige publiek toe. “De mensen die betalen om te komen kijken genieten nog meer van de voorstelling als wij dit ook naar hen uitstralen dat we onze job dolgraag doen”, zegt ze. En we moeten het haar toegeven net door die uitstraling wekte ze ook onze nieuwsgierigheid op. Het is weinigen gegeven om na een paar successen met de voetjes op de grond te blijven op jeugdige leeftijd. Enkel de allergrootsten kunnen dit en de toekomst lacht haar toe .

Foto ingezonden

Wat ze het liefst doet is ook al een moeilijke keuze aangezien de variatie haar wel aanspreekt in haar job en ze zowel , dans , musical als acteren graag doet . Tussendoor geeft ze ook nog pilates lessen en is ze ook make up artist waardoor de agenda steeds goed gevuld is. In de nieuwe reeks van kotmadam welk eind dit jaar zal uitgezonden worden heeft ze ook een gastrol . Met theatergezelschap Tempranilo komen we terug bij Manon De Boevre terecht. Dit is een theatergezelschap welk ze te samen met haar vriend Jaak Lema heeft opgericht. Jaak heeft net zijn Master Regie behaald aan Theateracademie Maastricht en heeft aan 14-18, Wickie de Viking, de ketnetmusicals en laatst nog De Rozenoorlog meegewerkt. Bij Tempranilo waagt hij zich terug op de planken. Met hun reisvoorstelling is het de bedoeling om theater tot bij de mensen te brengen. Tempranilo richt zich vooral op de doelgroep van 55 plussers. Dit kan in culturele centra, woonzorgcentra of verenigingen. De kostprijs zal geen onoverkomelijke zaak zijn. De voorstelling duurt ongeveer één uur. Tempranilo vzw brengt het muzikale theaterstuk “ La Bella Otero “ met Manon De Boevre en Jaak Lema in Cc De Stroming te Evergem. Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Caroline Otero. Een meisje dat in 1868 in Galicië geboren wordt en in de sterren staat geschreven dat ze een ongemerkt en arm leven zal leiden. Het meisje ( gespeeld door Manon De Boevre ) denkt daar natuurlijk anders over. Uiteindelijk wordt ze de meest besproken beroemdheid van haar tijd als variétéartieste. De premiëre gaat door op donderdag 23 februari om 20u in CC De Stroming Weststraat 31 te 9940 Sleidinge meer info tickets www.purchase.tickets.com  en www.facebook.com/Tempranilo  voor boekingen kan je terecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.